Revizyon Rinoplasti

ESTETİK CERRAHİ > BURUN ESTETİĞİ

REVİZYON RİNOPLASTİ

Daha önceden burun ameliyatı geçirmiş hastalarda planlanan rinoplastiye revizyon rinoplasti denir. Her ameliyatta olduğu gibi rinoplastide revizyon, primer yani ilk kez ameliyat olan burna göre daha zorlayıcı bir

cerrahidir. Ancak tüm ameliyatlar içinde en çok revizyonu yapılan ameliyatlardan biri rinoplastidir.

Randevu almak isterseniz, sizi arayabiliriz.

European and Turkish Board Certified Plastic Surgeons

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Yeterlilik Belgesi

Revizyon Rinoplasti Öncesinde

Revizyon rinoplasti, primer rinoplastiye göre daha zor

olduğu için ameliyat öncesi değerlendirme çok önemlidir. Fizik muayene detaylı bir şekilde yapılır. Burun perdesinde delik (septum perforasyonu) olabilir ve

düzeltilmesi oldukça güçtür. Hastanın önceki ameliyatına ait ameliyat raporları, planlanan revizyon cerrahisi için önemlidir.

Radyolojik inceleme istenebilir. Yeterli kıkırdak doku kalmadıysa, ya da baştan beri yoksa vücudun başka yerlerinden (kulak ya da kaburga) kıkırdak alınmasına ihtiyaç duyulabilir. Ameliyat olmuş bir burna tekrar rinoplasti planlamak için ideali 1 yıl beklemektir.

Revizyon Rinoplasti
Revizyon Rinoplasti

Revizyon Rinoplasti Sırasında

Revizyon rinoplasti ameliyatı, genel anestezi altında 2-4

saat bir işlemdir. Daha önceden ameliyat olmuş bir burun olduğu için, çok küçük bir müdahale gerekebildiği gibi (bazen sadece burun delikleri düzeltilir ya da

küçük bir kemer alınır).

Rekonstrüksiyon (yeniden inşaat) boyutunda büyük bir operasyon düşünülebilir. Sıklıkla kaburgadan ya da kulaktan kıkırdak alınır. Bu bölgelerde bir araz kalmaz.

Revizyon Rinoplasti Sonrasında

Revizyon rinoplasti sonrası genellikle 1 gece hastane yatışı önerilir. Tampon ya da alçı konduysa 3-7 gün sonra kontrolde çıkarılabilir ya da değiştirilebilir.

Hastalara 5-7 gün istirahat önerilir. 1-2 hafta ödem ve

morluk normaldir. Revizyon rinoplasti ameliyatında eğer kaburga ya da kulaktan kıkırdak alındıysa, buralarda şekil bozukluğu beklenmez.

Revizyon Rinoplasti

Açık Rinoplasti – Açık Burun Ameliyatı


Kapalı Rinoplasti – Kapalı Burun Ameliyatı


Tipplasti – Burun Ucu Ameliyatı


Revizyon Rinoplasti – Revizyon Burun Ameliyatı

Revizyon Rinoplasti

Size daha iyi hizmet sunmak için Leo Klinik web sitesinde çerezler kullanıyoruz. Web sitemizi kullanarak çerezlere izin vermektesiniz. Daha fazla bilgi gizlilik politikamızı inceleyebilirsiniz.

Leo Klinik web sitesi içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.