Kök Hücre Uygulamaları

MEDİKAL ESTETİK

KÖK HÜCRE UYGULAMALARI

Kök hücreler teorik olarak, bulundukları doku ve organa göre gelişen her hücreye dönüşebilen hücrelerdir. Embriyo döneminde sayıları oldukça fazla olan bu hücreler, doğuma kadar ve doğumdan sonra hızla azalırlar.

1 yaş ile 65 yaş bireyler arasında kök hücre oranı 100’e birdir.İlerleyen tıp bilimi ve kök hücre teknolojisiyle, haraplanan hücre, doku ve hatta organların yeniden oluşturulması planlanmaktadır.

Kök hücre tedavisi dejeneratif hastalıkların, iyileşmesi mümkün olmayan santral sinir sistemi hastalıklarının, kemik-kıkırdak hastalıklarının tedavisinde olduğu gibi, plastik cerrahide de cilt yenileme ve saç güçlendirme amaçlı kullanılmaktadır.

Randevu almak isterseniz, sizi arayabiliriz.

European and Turkish Board Certified Plastic Surgeons

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Yeterlilik Belgesi

Kök Hücre Uygulamaları Çeşitleri


Antiaging Tedavi


Saç Güçlendirme

Kök Hücre Uygulamaları
Kök Hücre Uygulamaları

Kök Hücre Uygulaması Öncesi

Kök hücre tedavisi öncesi problemler belirlenmelidir. Yapılacak alanın genişliği, öngörülen seans sayısı ve fayda yüzdesi hasta ile konuşulur. İşlem lokal anestezi altında planlandıysa, öncesinde bir hazırlığa gerek yoktur. Hastanın sigara içmemesi ve günlük hayatından sağlıklı bir yol seçmesi tedavi başarısını arttıracaktır.

Kök Hücre Uygulaması Sırasında

Kök hücre olarak fibroblast ya da mezenkimal kök hücre tercih edilebilir. Antiaging tedavi amaçlandıysa, kulak arkasından yapılan biyopsi ile 3mm çapında doku alınması yeterli olacaktır. Saç güçlendirme için genellikle yağ hücresi tercih edilir. Bu da liposuction ile alınır.

Kök Hücre Uygulamaları
Kök Hücre Uygulamaları

Kök Hücre Uygulaması Sonrası

İşlem sonrası hastalık gündelik hayatlarına devam edebilirler. Tedavi 1-3 seans arası planlanabilir. Tedavinin en erken sonuçları 3-4 ay sonra gözlenebilir. Ciltteki gençleşme 1 yılın sonunda belirginleşir. Bu süreçte sabırlı olmak gereklidir.

Mezoterapi


Kök Hücre Uygulamaları


Cilt Bakımı

Size daha iyi hizmet sunmak için Leo Klinik web sitesinde çerezler kullanıyoruz. Web sitemizi kullanarak çerezlere izin vermektesiniz. Daha fazla bilgi gizlilik politikamızı inceleyebilirsiniz.

Leo Klinik web sitesi içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.