MEDİKAL ESTETİK
KÖK HÜCRE UYGULAMALARI
Kök hücreler teorik olarak, bulundukları doku ve organa göre gelişen her hücreye dönüşebilen hücrelerdir. Embriyo döneminde sayıları oldukça fazla olan bu hücreler, doğuma kadar ve doğumdan sonra hızla azalırlar.
1 yaş ile 65 yaş bireyler arasında kök hücre oranı 100’e birdir.İlerleyen tıp bilimi ve kök hücre teknolojisiyle, haraplanan hücre, doku ve hatta organların yeniden oluşturulması planlanmaktadır.
Kök hücre tedavisi dejeneratif hastalıkların, iyileşmesi mümkün olmayan santral sinir sistemi hastalıklarının, kemik-kıkırdak hastalıklarının tedavisinde olduğu gibi, plastik cerrahide de cilt yenileme ve saç güçlendirme amaçlı kullanılmaktadır.
Randevu almak isterseniz, sizi arayabiliriz.
European and Turkish Board Certified Plastic Surgeons
Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Yeterlilik Belgesi
Kök Hücre Uygulaması Öncesi
Kök hücre tedavisi öncesi problemler belirlenmelidir. Yapılacak alanın genişliği, öngörülen seans sayısı ve fayda yüzdesi hasta ile konuşulur. İşlem lokal anestezi altında planlandıysa, öncesinde bir hazırlığa gerek yoktur. Hastanın sigara içmemesi ve günlük hayatından sağlıklı bir yol seçmesi tedavi başarısını arttıracaktır.
Kök Hücre Uygulaması Sırasında
Kök hücre olarak fibroblast ya da mezenkimal kök hücre tercih edilebilir. Antiaging tedavi amaçlandıysa, kulak arkasından yapılan biyopsi ile 3mm çapında doku alınması yeterli olacaktır. Saç güçlendirme için genellikle yağ hücresi tercih edilir. Bu da liposuction ile alınır.
Kök Hücre Uygulaması Sonrası
İşlem sonrası hastalık gündelik hayatlarına devam edebilirler. Tedavi 1-3 seans arası planlanabilir. Tedavinin en erken sonuçları 3-4 ay sonra gözlenebilir. Ciltteki gençleşme 1 yılın sonunda belirginleşir. Bu süreçte sabırlı olmak gereklidir.