El Cerrahisi

REKONSTRUKTİF CERRAHİ

EL CERRAHİSİ

Ellerimiz ve parmaklarımız hayatımızda çok

önemli yer tutan uzuvlarımızdır. Başka canlıların yapamadığı bir çok şeyi, ellerimizle ve sadece insana özgü olan el anatomimizin sağlam olması ile yaparız.

El cerrahisi, omuzlardan parmak ucuna kadar, kol, önkol, el bileği, el ve parmaklarda, doğumsal anomaliler, travmatik hadiseler, dejeneratif olaylar ve diğer nedenlerle yapısal ve fonksiyonel her türlü bozulmayla ilgilenen bir branştır.

El cerrahisi, yüksek bilgi düzeyi, tecrübe, sabır ve özen gerektiren zorlayıcı bir cerrahidir.

Randevu almak isterseniz, sizi arayabiliriz.

European and Turkish Board Certified Plastic Surgeons

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Yeterlilik Belgesi

El Cerrahisi Çeşitleri


El Yaralanmaları


Dupuytren Tedavisi


Tetik Parmak Cerrahisi


Karpal Tünel Cerrahisi

El Cerrahisi
El Cerrahisi

El Cerrahisi Öncesi

El cerrahisi öncesi, detaylı anamnaz (hastanın öyküsü), fizik muayene çok önemlidir. Hastalığı bağlı olarak çeşitli görüntülemeler (röntgen, BT, MR, angiografi) istenir. Özellikle doğumsal anomalilerde ve dejenaratif hadiselerde, iki el birlikte incelenir. Ellerin çok hassas ve karmaşık bir anatomisi vardır.

Her hastalığı (özellikle doğumsal olanları) ve yaralanmayı tamamen iyileştirmek mümkün olmayabilir. El cerrahisinde amaç, hastanın kendi kendine yetebilmesini sağlayacak fonksiyonda, ve toplumda hastaya rahatsızlık yaratmayacak bir görünüşte, üst ekstremite kazandırmaktır.

El Cerrahisi Sırasında

El ameliyatları genellikle ameliyathanede yapılır. Çok çeşitlilik gösterir. Lokal anestezi altında yapılır 5 dk süren cerrahiler olduğu gibi, genel anestezi gerektiren 8-10 saat süren el cerrahisi ameliyatları da vardır.

Daha komplike el cerrahisi ameliyatları genellikle ekip

tarafından yapılır. El cerrahisinde mikroskop sıklıkla kullanılır.

El Cerrahisi
El Cerrahisi

El Cerrahisi Sonrası

Elleri ve üst ekstremiteyi ilgilendiren bir çok hastalıkta ameliyat sadece tedavinin başlangıcıdır. Ameliyattan sonra, hekimin önerilerine harfiyen uyumlusu büyük önem arz eder.

Birçok hastayı ameliyattan sonra uzun bir fizik tedavi dönemi beklemektedir. El cerrahisi ameliyat öncesinde, ameliyat sırasında ve ameliyat sonrasında hem hekimin hem de hasta ve yakınlarının sabırlı olmalarını gerektirir.

El Yaralanmaları


Dupuytren Cerrahisi


Tetik Parmak Cerrahisi


Karpal Tünel Cerrahisi

El Cerrahisi

Size daha iyi hizmet sunmak için Leo Klinik web sitesinde çerezler kullanıyoruz. Web sitemizi kullanarak çerezlere izin vermektesiniz. Daha fazla bilgi gizlilik politikamızı inceleyebilirsiniz.

Leo Klinik web sitesi içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.